X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Putin, implicat personal în atacurile cibernetice contra democraților

15 dec. 2016,, 20:00   Externe
4563 9

Foto : libertatea.ro

Oficiali din serviciile americane de informații „pot afirma cu încredere” că președintele rus Vladimir Putin s-a implicat personal în campania orchestrată de Rusia cu scopul de a perturba alegerile prezidențiale din SUA, relatează postul de televiziune NBC News, care citează surse care au ales să rămână anonime.


Potrivit postului american, doi înalți oficiali care au acces direct la noi informații despre atacurile cibernetice din perioada campaniei electorale din SUA spun că datele arată că Putin a dirijat personal modul în care au fost publicate și folosite informațiile pe care pirații cibernetici le-au obținut din tabăra democrată.

Putin a avut mai multe obiective, a indicat pentru NBC News o sursă din cadrul serviciilor americane de informații. Ce începuse va o răzbunare contra lui Hillary Clinton s-a transformat într-o campanie menită să dezvăluie corupția din politica americană și să dezbine aliați ai Americii, fabricând o imagine potrivit căreia alte state nu mai pot conta pe SUA în calitate de lider global credibil.

Agenția Centrală de Informații (CIA) a estimat public că guvernul rus a dorit ca Donald Trump să devină președinte. Biroul Federal de Investigații (FBI) și alte agenții nu susțin sută la sută acest punct de vedere, dar puțini oficiali contrazic teoria conform căreia operațiunea derulată de Rusia a avut drept scop compromiterea candidaturii lui Clinton prin dezvăluirea unor e-mail-uri compromițătoare pentru democrați.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?