Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Acțiunile antisociale ale guvernării continuă – declarație

15 dec. 2016,, 11:55   Economie
2840 1

Foto: protv.md

Posibila majorare a tarifelor la energia electrică și cea termică a stîrnit astăzi discuții aprinse în Parlament, informează NOI.md.


Socialiștii au cerut organizarea unor audieri parlamentare la acest subiect, cu participarea ministrului Economiei și a conducerii ANRE. Potrivit deputatului PSRM Vlad Batrîncea, responsabilitatea pentru aceste majorări de tarife o poartă Ministerul Economiei, care a semnat anterior Aranjamentul pentru regularizarea recuperării devierilor tarifare.

„Este pregătit de revelion și un cadou din partea ANRE-ului: majorarea cu peste 30 la sută a tarifelor la energia electrică și la energia termică. Considerăm că în această înțelegere este implicat și Ministerul Economiei, care a confirmat printr-un acord pierderi financiare ale Gas Natural Fenosa, monopolistul de pe piață. Ministerul a lobat interesele acestui monopolist și nu a fost împuternicit să semneze un asemenea acord. Această majorare va avea un impact grav social și va duce la incapacitatea populației de a achita facturile”, a declarat socialistul.

„Ne convingem că continuă acțiunile antisociale și jocul acesta de-a mărirea și scăderea prețurilor. Acest lucru chiar nu poate fi înțeles – ba se micșorează cu 38%, ba se mărește cu 90%”, a precizat deputatul PLDM Tudor Deliu.

În replică, Andrian Candu a precizat că Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică nu se subordonează Parlamentului, și nu are de ce să ofere explicații instituției.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?