X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Trei locuitori din Ungheni sînt suspectaţi de evaziune fiscală

15 dec. 2016,, 08:50   Societate
2593 0

Foto : glsa.ro

Trei locuitori din satul Buşila, raionul Ungheni, sunt suspectaţi de procurori de evaziune fiscală şi spălare de bani. Aceştia au creat o schemă pentru tranzacţii fictive.


Bărbaţii ridicau în numerar mijloace financiare de pe conturile bancare ale întreprinderii sub pretextul procurării produselor agricole.

De fapt, actele de achiziţie erau falsificate, iar cu banii ridicaţi de pe conturile bancare ale întreprinderilor se procurau produse agricole de la diferite gospodării ţărăneşti, fără perfectarea facturilor sau actelor de achiziţie.

Ulterior, pe marfa procurată cu banii cash se perfectau facturi fiscale în adresa companiilor ce o prelucreaz 59; şi exportă. Grupul criminal reda un aspect legal şi real tranzacţiilor fictive, prin asigurarea cu facturi companiile ce prelucrează sau exportă produse cerealiere.

În rezultatul tranzacţiilor, suma TVA estimativă aferentă livrărilor efectuate de companiile nominalizate a constituit peste 9 mil. lei. În cadrul percheziţiilor la domiciliile suspecţilor şi la oficiile întreprinderii au fost ridicate acte de achiziţii cu date denaturate. Oamenii de afaceri riscă o amendă de un sfert de milion de lei sau până la şase ani de închisoare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?