X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Amenzi mai mari pentru reconstrucția apartamentelor

14 dec. 2016,, 15:37   Societate
4675 1

Foto: point.md

Distrugerea sau deteriorarea bunurilor proprietate comună din interiorul blocurilor de locuit va fi sancționată cu amendă de pînă la 3000 de lei, informează NOI.md.


Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat un șir de modificări în acest sens la Codul contravențional, în prima lectură. Proiectul prevede și amenzi de pînă la 15 mii de lei (300 de unități convenționale) pentru încălcări ale legislației la reconstrucția încăperilor. Este vorba despre intervenții care afectează structura de rezistență a blocului, extinderea încăperilor din contul balcoanelor, extinderea balcoanelor și logiilor, extinderea și reamplasarea bucătăriilor și blocurilor sanitare din contul încăperilor.

De asemenea, vor fi catalogate drept încălcări reamplasarea rețelelor de apă și de canalizare, intervenții la canalele de ventilare, comasarea apartamentelor pe verticală, modificarea sistemelor de încălzire cu instalarea agregatelor în balcoane și logii, acțiuni ce afectează aspectul arhitectural al blocurilor locative, efectuarea lucrărilor de termoizolare și tratare coloristică a clădirii în lipsa unei autorizații.

Pentru efectuarea lucrărilor de reconstrucție, însoțite de zgomot, în încăperile de blocuri locative înainte de ora 08.00 și după ora 18.00 vor fi aplicate amenzi de pînă la 100 de unități convenționale - 5000 de lei.

Vor mai fi sancționate folosirea ascensoarelor de pasageri pentru transportarea materialelor de construcție, eschivarea proprietarilor de apartamente de la regimul de menținere a curățeniei și respectare a ordinii în apartament. Vor fi amendate și autoritățile pentru tergiversarea nemotivată a emiterii certificatelor de urbanism sau a autorizațiilor de construire.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?