Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Ghimpu: Voronin a spus un adevăr

14 dec. 2016,, 15:04   Politică
11824 7

Foto: youtube.com

Liderul PL, Mihai Ghimpu, susține că a fost atenționat de Vladimir Voronin încă în primăvara acestui an că Anatol Șalaru intenționează să destrame formațiunea, comunică NOI.md.


Într-un interviu pentru Europa Liberă, liberalul a explicat de la ce a izbucnit conflictul dintre el și ministrul Apărării, dar și ce acțiuni urmează a fi întreprinse.

„Cam de prin primăvară, de la o şedinţă, cînd am examinat moţiunea înaintată de comunişti şi socialişti împotriva ministrului Şalaru. Atunci Voronin a strigat, nevorbind la microfon, în sală, au auzit toţi deputaţii, era problema cu vînzarea rachetelor: «Ce îl aperi, Mihai, că el doar îţi pregăteşte o lovitură de partid?». Eu am zis: «Hai lasă prostiile». Voronin e Voronin, dar a spus un adevăr, înseamnă că ştia el cînd mi-a zis mie. M-am întîlnit şi în coridor şi mi-a zis”, a explicat Ghimpu.

Politicianul afirmă că a discutat cu mai mulți colegi din partid care au confirmat că au fost contactați de Șalaru și li s-a propus să plece din partid. Mai mult decît atît, Ghimpu afirmă că ideea destrămării PL ar veni de la București.„Toţi care erau, şi membrii biroului, şi deputaţii, şi miniştrii, şi alţii, erau vreo 30, şefi de întreprinderi, de agenţii, desigur cei care au fost contactați, au spus deschis: «Da, am fost contactați şi ne-a propus să plecăm. Că ideea aceasta e de la Bucureşti». Şi la Bucureşti, unui membru, coleg de al nostru, i-a zis, cînd a avut o întîlnire cu Iohannis şi i-a dat de înţeles că de acolo, adică, vine, că aici trebuie un partid de dreapta şi Ghimpu e trup, şi Dorin Chirtoacă e trup politic”, a relatat Ghimpu.

Președintele PL a mai precizat că sîmbătă urmează să se întrunească Consiliul politic al formațiunii, care va decide dacă Anatol Șalaru rămîne sau nu în funcția de prim-vicepreședinte al partidului.

Întrebat dacă este prognozată o reformatare a coaliției de guvernare, fără participarea liberalilor, Ghimpu a răspuns negativ. „Dacă va hotărî să ia aşa decizie PD, îi priveşte. La ziua de azi eu aşa ceva nu pot să spun. Noi ne întîlnim, lucrăm, avem şi rezultate, am restabilit încrederea partenerilor, avem acord cu FMI”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?