Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Delapidarea bunurilor statului, investigată de Procuratura Anticorupţie

14 dec. 2016,, 09:30   Societate
2394 1
Прокуратура расследует случай незаконного отчуждения госимущества
Foto: dosug.md

Procuratura Anticorupţie a efectuat marţi percheziţii în biroul unui angajat al Ministerului Economiei, care este reprezentant al Comitetului de creditare al Întreprinderii de Stat "Uzina de Bijuterii Giuvaier" din Chişinău.


Surse din cadrul Procuraturii au relatat că percheziţii au fost efectuate şi în birourile altor persoane implicate în încălcarea intereselor publice.

Cauza penală a fost iniţiată în luna noiembrie, la indicaţia prim-ministrului Pavel Filip, în legătură cu acţiunile ilegale ale lichidatorului întreprinderii, aflate în procedură de faliment.

Potrivit datelor preliminare, fără a avea temei de a poseda sub nume de proprietar bunurile aflate în proprietatea statului, funcţionarul a înstrăinat la licitaţie bunul aflat în administrarea Ministerului Economiei.

Suspectul a fost reţinut şi se află în arest preventiv pentru 30 de zile. Alte trei persoane au fost citate de către procurori pentru a fi audiate în calitate de bănuiţi.

Pentru abuz de serviciu soldat cu urmări grave legislaţia prevede amendă în mărime de la 1350 la 2350 de unităţi convenţionale sau închisoare de la 2 la 6 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?