X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Sandu: Ședința Curții este un spectacol de prost gust

13 dec. 2016,, 13:03   Politică
8358 15

Foto: tribuna.md

Liderul PAS, Maia Sandu, îl acuză pe președintele Curții Constituționale, Alexandru Tănase, de părtinire în examinarea dosarului privind validarea rezultatelor alegerilor, comunică NOI.md.


În opinia lui Sandu, în cadrul ședinței de astăzi, președintele CCM a ignorat argumentele prezentate de juristul PAS cu privire la încălcările semnalate în timpul scrutinului.

„Înțelegem că nicio autoritate din Republica Moldova nu își poate exercita atribuțiile și echipa noastră ar fi trebuit să facă munca integrală a autorităților, a poliției, a CEC-ului, a Guvernului, de la audierea martorilor, la investigare, la definitivarea deciziilor. Domnul Tănase face tot posibilul să mute discuția în detalii birocratice și are o poziție părtinitoare, încercînd din răsputeri să demonstreze că toate temeiurile prezentate sînt inacceptabile, deși, pe de altă parte, declară că nu are capacitate de a le analiza”, a declarat Sandu astăzi, după finalizarea ședinței de judecată.

Aceasta a dat de înțeles că decizia cu privire la validarea scrutinului se cunoaște deja. „Probabil, doar noi cu dumneavoastră nu am știut că ședința de astăzi este un spectacol de prost gust, cu decizii stabilite dinainte și fără intenția de a evalua măcar probele prezentate”, a adăugat Sandu.

Totodată, Sandu a menționat că a fost informată abia ieri despre faptul că astăzi va avea loc ședința de validare a scrutinului. „Este cel puțin impertinent din partea președintelui Curții să insiste pe ora transmiterii scrisorii de informare în contextul în care prezentăm situații grave ce au influențat rezultatele alegerilor”.

Menționăm că decizia cu privire la validarea rezultatelor alegerilor din 13 noiembrie va fi pronunțată de Curtea Constituțională astăzi, la ora 16.00. La această oră, magistrații se află în deliberări.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?