X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Noul preşedinte al Transnistriei va fi învestit la 27 decembrie

13 dec. 2016,, 12:50   Politică
2110 3
Foto: britannica.com

Noul preşedinte al Transnistriei, Vadim Krasnoselski, va fi învestit la 27 decembrie.


Acest fapt este prevăzut de decretul semnat marţi de actualul lider de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk, care, de asemenea, a participat la alegerile prezidenţiale şi a depus toate eforturile pentru a-şi menţine mandatul pentru încă cinci ani.

Decretul a fost adoptat în baza rezultatelor alegerilor, publicate de Comisia Electorală Centrală, în legătură cu faptul că pe 30 decembrie expiră mandatul preşedintelui actual.

De organizarea ceremoniei de învestire se va ocupa şeful-adjunct al Direcţiei preşedintelui pentru politică internă, Evgheni Nazarenko, iar de controlul îndeplinirii decretului va fi responsabil vicepreşedintele Guvernului pentru reglementare juridică şi cooperare cu organele de stat, Alexandr Kisnicean.

Alegerile din 11 decembrie au fost cîştigate detaşat de Vadim Krasnoselski, pentru care au votat 62,3% dintre alegătorii participanţi la scrutin. Pentru Şevciuk au votat 27,38% dintre alegători. Ceilalţi patru candidaţi au obţinut mai puţin de 1%. La alegeri au participat 60,1% dintre cetăţenii cu drept de vot ai autoproclamatei RMN (252 659 de persoane).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?