X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

CC decide astăzi privind validarea mandatului preşedintelui

13 dec. 2016,, 08:45   Politică
2441 0

КС принимает сегодня решение о подтверждении результатов выборов
Foto: ipn.md

Curtea Constituţională se convoacă astăzi, 13 decembrie, în şedinţă pentru a se expune privind validarea rezultatelor celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale.


Şedinţa are loc, aşa cum s-a anunţat anterior, după epuizarea tuturor litigiilor de judecată pe marginea desfăşurării scrutinului.

Eduard Digore, avocatul care reprezintă reclamanţii în dosarul „Diaspora vs Moldova” , solicitat de IPN, a comunicat că judecătorii Curţii Supreme de Justiţie au declarat inadmisibil recursul diasporei de a trage la răspundere statul pentru încălcarea dreptului la vot la scrutinul prezidenţial.

Curtea Constituţională informează că, din considerente tehnice, în incinta CC vor avea acces doar postul public de televiziune Moldova 1 şi portalul privesc.eu, care vor asigura transmisiunea live a şedinţei publice. De asemenea, din raţiuni de securitate şi în scopul bunei desfăşurări a şedinţei publice, accesul în incinta Curţii Constituţionale va avea loc în baza invitaţiei, iar persoanele neautorizate de CC nu vor avea acces în incinta instituţiei.

Asociaţia Onoare, Demnitate şi Patrie (ODIP) anunţă organizarea unui protest la sediul Curţii Constituţionale în cadrul căruia vor cere ca rezultatul alegerilor să nu fie validat pe motiv că scrutinul fi fost fraudat prin încălcarea dreptul diasporei la vot.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?