Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

În Moldova va fi deschisă o uzină nouă

12 dec. 2016,, 11:00   Economie
4719 0
Какой новый завод построят в Молдове?
Foto: ansa.gov.md

Autoritățile Republicii Moldova planifică să construiască o instalație de prelucrare a subproduselor de origine animală care nu sînt destinate consumului uman.


Se prevede că o astfel de întreprindere va fi capabilă să proceseze circa 15 mii de tone de materie primă pe an.

Acest lucru a fost discutat în cadrul reuniunii dintre conducerea Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor (ANSA) și reprezentanții Agenţiei Japoneze pentru Cooperare Internaţională (JICA) și misiunii din partea PADECO, ambele fiind organizații nipone, informează NOI.md.

În cadrul întrevederii a fost menționată necesitatea unei instalații de prelucrare în Moldova cu capacitatea de pînă la 15 000 de tone de materie primă procesată pe an și crearea unui sistem eficient pentru colectarea, transportarea și utilizarea produselor de origine animală, deșeurilor de abator și cadavrelor animalelor. Această instalație ar fi o reală soluție pentru menținerea situației epizootice favorabile din țară, inclusiv pentru protecția mediului.

O atenție deosebită a fost acordată subiectului privind acțiunile sanitar-veterinare și de siguranță a alimentelor în vederea includerii Republicii Moldova în lista țărilor cu drept de export în UE a ouălor și cărnii de pasăre.

Principalul obiectiv al Reprezentanței JICA și Misiunea PADECO este de a colecta informația de bază pe sectorul agricol și de a sugera posibilitățile de cooperare JICA pentru dezvoltarea sectorului agricol din Republica Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?