Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Moldovanu: Situația epidemiologică se agravează în Moldova

12 dec. 2016,, 09:55   Societate
3613 0

Foto: fitbody.ro

Pînă la ora actuală, în Moldova au fost confirmate 13 cazuri de gripă.


În același timp, vaccinurile întîrzie să apară în țară, iar situația epidemiologică se agravează, a declarat șeful Direcției sănătate, Mihai Moldovanu, în cadrul ședinței săptămînale a Primăriei, informează NOI.md.

Potrivit sursei citate, cele 13 cazuri au fost confirmate de laborator, iar alți 49 de copii sînt internați în spital cu simptome de gripă, dar care încă nu au fost confirmate oficial.

„Pe parcursul ultimei săptămîni s-a înregistrat o creștere a numărului de cazuri de gripă cu 100%. Dacă acum o săptămînă erau 6 cazuri, saptamîna aceasta sînt deja 13. Spitalul este arhiplin cu pacienți”, a afirmat Mihai Moldovanu.

În municipiul Chișinău sînt peste trei mii de persoane infectate cu viroză, dintre care 65% sînt copii. Comparativ cu săptămîna trecută, numărul cazurilor de viroză s-a dublat.

Șeful Direcției sănătate recomandă persoanelor să ia măsuri de protecție, să respecte igiena personală, să evite locurile publice aglomerate, iar la primele simptome de boală să se adreseze medicului de familie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?