Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Experţii EUBAM vor oferi asistenţă vameşilor din Moldova

11 dec. 2016,, 11:00   Societate
3405 1

Эксперты EUBAM помогут таможенникам Молдовы
Foto: deschide.md

Experţii EUBAM vor oferi asistenţă vameşilor din Moldova în armonizarea legislaţiei vamale cu cea europeană.


Înţelegerea a fost atinsă în cadrul întrevederii directorului general al Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, cu şeful Oficiului EUBAM în Republica Moldova, Slawomir Pichor.

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la un comunicat al SV, priorităţile pentru anul 2017 ale Misiunii EUBAM vor viza, în continuare, asistenţa în implementarea Acordului de Asociere RM-UE.

"Acest lucru presupune armonizarea legislaţiei naţionale cu cea europeană, combaterea infracţionalităţii transfrontaliere, dezvoltarea domeniilor de analiză a riscurilor, certificare a originii mărfurilor, evaluarea valorii în vamă a acestora, controlul ulterior, precum şi simplificarea procedurilor de vămuire", a subliniat Slawomir Pichor.

Totodată, experţii vor asista Serviciul Vamal în demersurile de dezvoltare a conceptului de control comun la frontieră cu Ucraina. Beneficiile implementării respectivului concept constau în accelerarea traficului transfrontalier, sporirea transparenţei în procesul de control, precum şi diminuarea semnificativă a unor eventuale riscuri de corupţie. Specialiştii vor fi implicaţi şi în elaborarea regulamentelor subdiviziunilor create în cadrul reorganizării SV.

Vitalie Vrabie a apreciat experienţa noilor experţi, exprimându-şi convingerea că asistenţa acordată va fi una valoroasă şi calitativă.

"Implementarea prevederilor Acordului de Asociere cu UE reprezintă unul dintre obiectivele strategice ale Serviciului Vamal, motiv pentru vom continua să depunem eforturi pentru a ne alinia celor mai exigente standarde.", a subliniat el.

Slawomir Pichor a declarat că Serviciul Vamal a înregistrat rezultate notabile în mai multe domenii de activitate, menţionând că aceste realizări au fost posibile datorită implementării cu succes a recomandărilor înaintate şi intenţiei de a eficientiza activitatea vamală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?