X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Moldova și Grecia își vor extinde cooperarea comercial-economică

9 dec. 2016,, 10:45   Economie
2534 1
Молдова и Греция расширят торгово-экономическое сотрудничество
Foto: bloomberg.com

Oamenii de afaceri greci sînt interesați în extinderea schimburilor comerciale și a cooperării economice cu Republica Moldova și în lansarea unor noi proiecte de investiții reciproc avantajoase pentru ambele părți.


Perspectivele pentru punerea în aplicare a acestora vor fi revizuite la un forum de afaceri comun care va avea loc în 2017, informează NOI.md.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei, aceste subiecte au fost discutate în cadrul întîlnirii cu conducerea Federației Antreprenorilor din Grecia, desfășurate de delegația moldovenească la Atena, care participă la ședința Comisiei moldo-elene de colaborare economică, tehnologică și științifică, în perioada 8-9 decembrie la Atena.

Lucrările Comisiei au demarat cu ședința grupurilor de experți, care au examinat aspectele relațiilor bilaterale în domeniul agricol, energetic, turistic, industrial, mediul investițional, cooperarea în domeniul mediului de afaceri etc.

La finele dialogului bilateral, copreședinții Comisiei, viceministrul Economiei al Republicii Moldova, Vitalie Iurcu, și ministrul supleant al Afacerilor Externe al Republicii Elene, Georgios Katrougkalos, vor semna astăzi, 9 decembrie, un protocol, care stipulează principalele direcții de cooperare dintre două state pentru anul viitor.

Tot astăzi delegația Republicii Moldova a avut o întîlnire cu Federația Elenă a Întreprinzătorilor, în cadrul căreia părțile au făcut un schimb de informații despre climatele de afaceri din ambele state și oportunitățile de cooperare bilaterală a comunităților agenților economici.

În cadrul reuniunii, Vitalie Iurcu i-a informat pe reprezentanții Federației Elene a Întreprinzătorilor despre avantajele și stimulentele investiționale pe care le poate oferi Republica Moldova agenților economici eleni, inclusiv prin intermediul Zonelor Economice Libere și Parcurilor Industriale, precum și schimbările de reforme economice care au loc actualmente în Republica Moldova.

La rîndul său, Konstantinos Bitsios, vicepreședintele executiv al Federației Elene a Întreprinzătorilor, a reiterat interesul mediului de afaceri din Grecia de a extinde colaborarea comercial-economică cu țara noastră, inițierea unor noi proiecte investiționale reciproc avantajoase pentru ambele părți. În context, părțile au convenit asupra organizării pe parcursul anului 2017 a unor evenimente Business to Business comune atît în Republica Moldova, cît și în Grecia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?