Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Iovu şi Cîrîcu pot să nu restituie premiile

8 dec. 2016,, 18:00   Sport
2507 0
Йову и Кырыку могут не возвращать премиальные
Foto: gettyimages.com

Halterofilii moldoveni Cristina Iovu şi Anatol Cîrîcu pot să nu restituie statului premiile, pe care le-au primit pentru medaliile de bronz la Olimpiadă cu patru ani în urmă.


În apărarea sportivilor, acuzaţi de dopaj, s-a pronunţat preşedintele Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv (CNOS), Nicolae Juravschi. În rîndurile subalternilor lui domină însă o opinie contrară, comunică NOI.md.

Preşedintele CNOS, luînd cuvîntul la şedinţa comisiei speciale pentru funcţionarea mecanismelor de combatere a dopajului, a îndemnat să nu se facă concluzii pripite privind abuzul sportivilor. “Nu ştiu, pe cît este de corect să acuzăm sportivii de faptul, care nu este investigat definitiv. Ni voi fi atît de categoric ca şi colegii mei, dar cred că ei pot să nu returneze mijloacele la buget”, a declarat Juravschi.

Reprezentanţii Ministerului Tineretului şi Sportului, la rîndul lor, insistă ca sportivii să returneze mijloacele la buget. Anterior, şeful instituţiei, Victor Zubcu, a îndemnat să nu se încurajeze sportivii, care propagă sportul “murdar” şi a promis să iniţieze o anchetă de serviciu, precum şi să întreprindă toate măsurile necesare pentru a returna banii la buget. Locţiitorul lui, Ion Florean, doar a confirmat în cadrul şedinţei comisiei spusele şefului său. “Nu se poate vorbi despre concurenţă onestă, cînd cineva utilizează preparate interzise şi obţine medalii. Sportivii, care au încălcat legea, trebuie atraşi la răspundere”, a declarat viceministrul.

Precizăm, Comitetul Internaţional Olimpic la 21 noiembrie a retras medaliile de bronz ale Cristinei Iovu şi Anatol Cîrîcu, pe care aceştia le-au cîştigat la Olimpiada din 2012 de la Londra. În cadrul organizaţiei au explicat această decizie prin faptul că sportivii n-au trecut testul repetat de dopaj, în urma căruia în single lor a fost depistat steroidul anabolic turinabol, care face parte din grupa preparatelor interzise. Ei au fost privaţi de medaliile olimpice şi li s-a solicitat să returneze premiile în mărime de 80 mii de euro.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?