X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Regulile autoapărării: cîți cetățeni ai Moldovei dețin arme de foc

8 dec. 2016,, 17:42   Societate
5995 0

Правила самообороны: сколько граждан Молдовы владеют оружием
Foto: ava.md

Circa 53 mii persoane fizice și juridice din Republica Moldova dețin în mod legal arme au comunicat, joi, responsabili de la Inspectoratul General al Poliției al MAI al RM.


Totodată, potrivit Ministerului, este vorba despre posedarea atît a unei arme de foc, cît și a mai multora. Astfel, în medie, 15 persoane dintr-o mie, dețin arme, ceea ce estre reflectat în documente.

Anterior, organele de drept ale republicii au propus să fie înăsprită pedeapsa pentru cetățenii care dețin în mod ilegal arme. Potrivit șefului Inspectoratului General al Poliției Alexandru Pînzari ar trebui să fie înăsprite și regulile de păstrare a acestora, ca proprietarii să poarte răspundere penală în cazul în care nu au permisiunea de a deține arme, inclusiv, pneumatice.

La începutul lunii noiembrie Inspectoratului General al Poliției a lansat campania "Ajută Republica Moldova să devină o țară mai sigură", al cărei scop este să transmită populației necesitatea predării benevole a armelor deținute în mod ilegal și să explice circumstanțele în care folosirea armelor este justificată.

Campania care a demarat deja se va desfășura pînă la mijlocul lunii decembrie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?