X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Google planifică în 2017 să treacă la energie alternativă

9 dec. 2016,, 03:00   Externe
2100 0

Google planifică în 2017 să treacă la energie alternativă
Foto: agerpres.ro

Gigantul informatic Google a anunțat pe blogul său oficial că este cel mai mare cumpărător de energie regenerabilă la nivel mondial și își va respecta promisiunea asumată în urmă cu cîțiva ani ca din 2017 centrele sale de date să fie alimentate doar din surse cu energie regenerabilă, scrie BBC News în ediția online.


În 2015 cei de la Google au anunțat că intenționează ca din 2017 toate centrele de date să fie alimentate cu energie regenerabilă.

Chiar dacă în prezent folosește energie și din combustibili fosili, Google cumpără suficientă energie electrică regenerabilă încît să asigure funcționarea completă a tuturor celor 13 centre de date ale sale de pe mapamond, care consumă anual circa 5,7 terawatt pe oră (TWh), se arată în mesajul postat pe blogul companiei.

În ultimii șase ani costurile pentru energia eoliană și solară au scăzut cu 60%, respectiv 80%, ceea ce arată că energiile regenerabile reprezintă tot mai mult opțiunea cea mai ieftină, a spus Urs Holzle, vicepreședinte pentru infrastructură tehnică. Din moment ce vîntul nu bate 24 de ore din 24, trebuie de asemenea să extindem achiziționarea unor surse cît mai variate de energie care pot înlocui energia regenerabilă în fiecare oră a fiecărei zile, a mai spus acesta.

În 2010, Google a semnat primul său contract de achiziție a întregii capacități de producție a energiei regenerabile produsă de o fermă eoliană din statul Iowa, estimată la circa 114 megawatt.

În aceeași cheie, agenția de mediu a Germaniei a anunțat în 2010 că statul german poate fi alimentat complet cu energie din surse regenerabile în jurul anului 2050.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?