X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Stațiile de salvare din țară, verificate de salvatori

7 dec. 2016,, 18:15   Societate
2415 0

Foto: youtube.com

Reprezentanții Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale verifică starea de pregătire a stațiilor de salvare pe apă, informează NOI.md.


Verificările au loc în perioada 1-9 decembrie, iar scopul acestora este controlarea pregătirii persoanelor care intervin la salvarea oamenilor prăbușiți sub gheața fragilă și nivelul de dotare a specialiștilor.

Angajații Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale inspectează echipamentul individual și colectiv, iar în cazul depistărilor unor nereguli întocmesc prescripții pentru lichidarea neajunsurilor. Autoritățile publice sînt responsabile de dotarea corespunzătoare a stațiilor, de asigurarea cu personal.

Potrivit datelor statistice, în Republica Moldova există 19 stații de salvare în preajma bazinelor acvatice, 10 dintre care se regăsesc în municipiul Chișinău. La ora actuală, numărul de personal al acestor stații este suplinit doar în proporție de 60%. La fel, în țară activează peste 4200 de bazine acvatice.

Marea majoritate a stațiilor de salvare verificate dispun de persoane calificate. O mare problemă însă o constituie accidentele pe apă la bazinele neamenajate cu stații, unde în perioada rece a anului mai multe persoane au avut de suferit.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?