Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Timofti a avut o discuție cu Iohannis

7 dec. 2016,, 15:18   Politică
2489 4

Timofti a avut o discuție cu Iohannis
Foto: presedinte.md

Președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a avut o discuție telefonică cu Președintele Romîniei, domnul Klaus Iohannis.


Cei doi șefi de stat au făcut un schimb de păreri pe marginea situației social-politice din Romînia și Republica Moldova, inclusiv despre procesele electorale din cele două țări.

În mod special, șeful statului a accentuat necesitatea aprofundării dialogului Chișinău – București, în contextul adoptării în cadrul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării a „Strategiei pe termen mediu şi lung privind relaţia Romîniei cu Republica Moldova”, a cărui perspectivă trebuie să devină una mai pragmatică și performantă.

La rîndul său, Președintele Romîniei l-a asigurat pe Președintele Timofti că țara sa va continua sprijinirea Republicii Moldova pe calea ireversibilă de integrare europeană, inclusiv prin susținerea avansării reformelor și consolidarea unor instituţii democratice, corecte și transparente.

În contextul finalizării mandatului Președintelui Nicolae Timofti, Președintele Romîniei i-a mulțumit pentru performanța resetării dialogului bilateral și construirea unor legături speciale atît între două state, cît și între doi președinți prieteni.

La finalul discuției, Președintele Timofti i-a mulțumit Președintelui Iohannis pentru conferirea, recent, a înaltei distincții „Steaua Romîniei” în grad de Colan.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?