X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Rusia consideră posibilă deschiderea pieţei pentru vinurile moldoveneşti

7 dec. 2016,, 14:00   Economie
2614 2
Россия считает возможным открытие рынка для молдавских вин
Foto: ria.ru

În opinia viceministrului Dezvoltării Economice Oleg Fomiciov, revenirea vinurilor moldoveneşti pe piaţa FR va face concurenţă vinurilor din Rusia, comunică RIA Novosti.


„Întotdeauna, cînd vreo marfă vine pe piaţă, ea face concurenţă, vinurile moldoveneşti sînt aproximativ în aceeaşi categorie de preţuri ca şi cele din Rusia. Concurenţa însă este întotdeauna benefică”, a spus Fomiciov.

„Rospotrebnadzor”-ul în septembrie 2013 a instituit embargo la producţia vinicolă moldovenească din cauza calităţii vinurilor. În anul 2014, după ce parlamentulMoldovei a ratificat Acordul de Asociere cu UE, Rusia, avînd temeri în legătură cu faptul că prin Moldova se va efectua reexportul mărfurilor din UE, a instituit interdicţie provizorie la importul unor categorii de producţie moldovenească.

Ministerul Dezvoltării Economice al FR a comunicat că deschiderea pieţei FR pentru vinurile moldoveneşti şi alte produse este una dintre problemele conlucrării moldo-ruse, care a fost reflectată în documentele de bilanţ ale şedinţei a 14-a a Comisiei interguvernamentale ruso-moldoveneşti pentru cooperare economică, care a avut loc la finele lunii noiembrie.

Ministerul a menţionat că examinează posibilitatea deschiderii pieţei FR pentru producţia moldovenească drept un factor pozitiv. La sfîrşitul lunii noiembrie s-a comunicat că anularea restricţiilor la livrări se poate produce deja în primul trimestru al anului viitor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?