Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Angela Merkel, realeasă în fruntea Uniunii Creștin-Democrate

7 dec. 2016,, 09:00   Externe
2061 0
Angela Merkel, realeasă în fruntea Uniunii Creștin-Democrate
Foto: libertatea.ro

Angela Merkel, cancelarul german, a fost realeasă lider al Uniunii Creştin-Democrate, după ce a primit aproximativ 89,5% din voturile delegaţilor, informează presa internaţională.


Angela Merkel a candidat pentru un nou mandat de doi ani în fruntea Uniunii Creştin-Democrate (CDU), partid pe care îl conduce de 16 ani. În urmă cu doi ani, Merkel a fost realeasă lider al CDU cu 96,7% din voturile delegaților creștin-democrați.

Votarea a fost făcută după ce cancelarul german a susţinut un discurs conservator, în cadrul unui congres care a avut loc în Essen. Aceasta a declarat în faţa membrilor partidului conservator că doreşte să reducă fluxul imigranţilor, să grăbească deportările şi să interzică vălul islamic, oriunde este posibil.

A promis că nu va crește impozitele

Cancelarul german Angela Merkel a promis marți, la deschiderea Congresului Uniunii Creștin-Democrate (CDU) -că va expulza mai mulți migranți care nu au primit azil și că nu va crește deloc impozitele în următorii patru ani, unele taxe urmînd chiar să fie reduse.

‘Nu toți refugiații pot rămîne în Germania, iar afluxul masiv de anul trecut, cînd circa un milion de migranți au intrat în Germania, nu se se va mai repeta”, a confirmat marți Angela Merkel

„Dacă cineva, inclusiv un bolnav, reușește să treacă prin dificila călătorie prin Mediterană și Balcani, dar nu are perspective de a fi primit aici legal ca refugiat, trebuie să fie posibilă repatrierea sa cu avionul cîteva ore mai tîrziu’, a declarat apoi vicepreședintele partidului, Thomas Strobl.

În interiorul partidului s-au înregistrat tensiuni în cursul anului 2016, în urma politicilor privind imigraţia promovate de Merkel şi rezultatele slabe în ultimele alegeri regionale. Cu doi ani în urmă, Merkel a obţinut 96.7% din voturile delegaţiilor, faţă de 89,5 %, în anul 2016.

Decizia de anul trecut a cancelarului german de a permite intrarea în țară a circa 1 milion de migranți a erodat sprijinul popular pentru Merkel, dar și pentru CDU.
În urmă cu 12 ani, Angela Merkel fusese realeasă la conducerea creștin-democraților germani cu 88,4% din voturile delegaților.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?