X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Replica lui Ghimpu pentru Dodon

6 dec. 2016,, 18:00   Politică
6325 14

Replica lui Ghimpu pentru Dodon
Foto: protv.md

Liderul PL, Mihai Ghimpu, a ținut să-i dea o replică președintelui ales, Igor Dodon, după ce astăzi a fost vizat în comentariile sale, comunică NOI.md.


Potrivit politicianului, puterea președintelui Republicii Moldova ales de cetățeni nu este în numărul de voturi obținute, dar în atribuțiile oferite de Constituție.

Cu referire la deschiderea Biroului de legătură al NATO la Chișinău, Ghimpu a precizat că aceasta este o decizie politică asumată de majoritatea parlamentară. „Consider că Dodon ar trebui să se îngrijească de evacuarea arsenalului militar rusesc din Transnistria și a armatei de ocupație, nu de cei 4-5 civili care vor activa în beneficiul Republicii Moldova în cadrul Biroului NATO de la Chișinău”, a comentat Ghimpu.


În ceea ce privește acuzațiile lansate de Igor Dodon cu privire la promovarea unor reforme antisociale de către guvernare, Mihai Ghimpu a precizat următoarele: „Majoritatea parlamentară și Guvernul implementează și vor implementa reformele necesare și în niciun caz "reforme" pe placul președintelui ales. Ce ține de scrisorile adresate președintelui în exercițiu – Nicolae Timofti. Dacă aș decide să-i scriu președintelui, l-aș ruga să-l întrebe pe viitorul procuror general, în cazul în care dumnealui îl va numi în funcție, de ce dosarul privind înstrăinarea sanatoriului „Moldova” din or. Odesa, Ucraina, și altele în care este implicat direct Dodon nu au o finalitate”, a adăugat liberalul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?