X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Platformă criminală internațională, neutralizată după ani de investigație

6 dec. 2016,, 10:50   Societate
2936 2

Foto: interfax.by

O platformă criminală internațională, denumită „Avalanche”, a fost neutralizată după mai bine de patru ani de investigații.


Rețeaua în cauză era folosită drept platformă de livrare pentru a lansa și gestiona atacuri globale grave în masă, campanii de recrutare a persoanelor pentru extragerea banilor, informează NOI.md.

Pe parcursul activității sale, „Avalanche” a reușit, prin intermediul atacurilor cibernetice, să aducă pierderi bănești la nivel global estimate la sute de milioane de euro. În procesul de destructurare a acestei rețele ilegale au fost implicați procurori și polițiști din 30 de state. Victime ale „Avalanche” au fost înregistrate în peste 180 de state.

Milioane de sisteme informaționale private și corporative au fost infectate de acest program, permițîndu-le astfel infractorilor să opereze în rețea pentru a recolta parole bancare și de e-mailuri. Cu aceste informații infractorii aveau posibilitatea să efectueze transferuri bancare de pe conturile victimelor.

În Republica Moldova, Secţia tehnologii informaţionale şi combaterea crimelor cibernetice din cadrul Procuraturii Generale, în comun cu Centrul pentru Combaterea Crimelor Informatice al Inspectoratului General al Poliţiei, au efectuat o serie de acţiuni de urmărire penală şi speciale de investigaţii, prin care a fost identificat abonatul, locul aflării lui şi altă informaţie. Pe 30 noiembrie curent au fost efectuate percheziții într-un imobil din capitală. În cadrul acestora au fost ridicate telefoane mobile, calculatoare, stick-uri de memorie, care urmează a fi examinate pentru stabilirea faptului implicării persoanelor în pretinse acțiuni ilegale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?