X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

La Salonul Auto din Los Angeles Volvo a prezentat noul V90 Cross Country și mașinile Polestar din șirul de modele al anului 2017

5 dec. 2016,, 16:24   Ştiri Auto
3343 0

Foto: Volvo

Los Angeles (California). Modelele anului 2017 - Volvo V90 Cross Country și Volvo V60 Polestar – au fost prezentate în premieră publicului la Salonul Automobility LA din Los Angeles (SUA).

Mult așteptatul V90 Cross Country încheie înnoirea șirului de modele Volvo 90 . Au mai fost prezentate S60 și V60 Polestar din a. 2017, mult perfecționate comparativ ci cele din a. 2016. Printre modificările mai vizibile – versiunea puternică de 362 c.p. a motoarelor din familia Volvo Drive-E, accesibilă acum pentru aceste modele

California este cea mai mare piață pentru modelele Polestar, numai în Los Angeles sunt comercializate 64% din vânzările anuale. Plus la aceasta, în SUA California ocupă locul doi la vânzările modelelor Cross Country.

«Piețele americane, în special SUA și regiunea de nord a țării sunt foarte importante pentru comercializarea Cross Country și Polestar, - spune Lex Kerssemakers, vicepreședinte –senior pentru piața americană, președinte și director general Volvo Cars USA. - V90 Cross Country este automobilul ideal, de clasa premium, pentru orice călătorii. La fel de comod și confortabil în exploatarea cotidiană, dar și pentru escapadele familiale în natură sau la stațiunile de schi. Modelele Polestar sunt orientate spre cunoscătorii de automobile, care sunt în căutarea soluțiilor deosebite».


V90 CROSS COUNTRY

De la apariția pe piață a primului model Cross Country au trecut cca 20 de ani. De atunci brandul Volvo se asociază cu automobilele puternice, care au calități excelente de SUV șu sunt gata să parcurgă orice distanță în orice condiții . Concernul în permanență completează șirul Cross Country cu noi modele.

AutomobileleVolvo Cross Country joacă un rol crescând în portofoliul de produse al producătorului suedez. Este clar de ce : cumpărătorii acestor automobile duc un mod de viață activ, care adesea îi abate de pe drumurile netede și asfaltate pe terenuri accidentate

Deoarece iernile suedeze sunt dintre cele mai aspre din lume, și peste 77% din teritoriul țării este acoperit de păduri și lacuri, țara este un poligon natural excelent pentru elaborarea automobilelor apte de a fi exploatate în cele mai vitrege condiții, testându-le fiabilitatea. Experiența acumulată de-a lungul anilor în domeniul testărilor este o parte importantă a patrimoniului Volvo Cars, reflectată în șirul Cross Country.

«Automobilele noastre s-au recomandat perfect grație gradului înalt de securitate, fiabilitate și trăinicie. Tracțiunea integrală, garda de sol și șasiul optimizate pentru confortul și manevrabilitatea perfectă în orice condiții – aceste calități i-au permis noului V90 Cross Country să materializeze avantajele plurifuncționalului V90 și să devină un veritabil SUV», - susține Peter Mertens, vicepreședinte-senior în cercetări și elaborări Volvo Cars.

V90 Cross Country este construit pe platforma SPA (Arhitectura platformei scalabile ). Automobilul a fost testat, iar rezultatele garantează că se va isprăvi de minune în situațiile cele mai extreme, care pot apărea.

V90 Cross Country chiar este gata pentru orice încercări, după ce a suportat toate testele – de la poligoanele secrete din Suedia, unde temperaturile scad cu regularitate mai jos de -40 grade, până la deșerturile încinse din centrul Arizonei, unde Volvo Cars își testează mașinile la temperaturi maxime.

Designul caroseriei îl evidențiază din mulțimea de mașini de pe drum, iar în spatele aspectului mușchiulos se ascunde un salon excelent, cu un nivel de lux rar întâlnit la reprezentanții acestui segment. V90 Cross Country propune proprietarilor soluții de conectare și un sistem distractiv, care anterior a fost prezent în noile S90 și V90, inclusiv excelentul sistem audio Bowers & Wilkins.

În exterior, V90 Cross Country îmbină organic mai multe criterii caracteristice automobilului : forță, dinamism, bărbăție și eleganță.

«Elaborarea Volvo Cross Country nu este un simplu exercițiu de remodelare, ci o muncă cinstită de perfecționare a automobilului. Volvo V90 Cross Country uimește prin exteriorul viril și salonul scandinav rafinat. El dezvoltă tradițiile familiei Volvo Cross Country, oferind alte posibilități: realizarea posibilităților unice ale mașinii de teren în caroseria rafinată a unui universal », - spune Thomas Ingenlath, vicepreședinte-senior în probleme de design la Volvo Cars.

Noul V90 Cross Country ridică segmentul bine cunoscut pe piață la un nou nivel de confort. Conform planurilor companiei, producerea noului model va demara în toamnă la uzina Volvo Cars din or. Torsland, Suedia.

S60 și V60 POLESTAR

Polestar utilizează tehnologii sigure și propria experiență în sportul auto – pentru a crea vehicule cu servodirecție sigură și precisă, o adevărată satisfacție pentru șoferi.

Modelele Polestar – automobile pentru exploatare în orice condiții. Sunt modele Volvo, gata să circule pe orice drumuri, în orice anotimp, în fiecare zi.

Automobilele Polestar din a.2017 vor fi cele mai rapide Volvo din istoria companiei: sedanul Polestar S60 și universalul V60 au în dotare motoare de 362 с.p.

Ambele automobile dezvoltă viteza de 60 mile/oră (cca 96 km/h) în doar 4,4 sec. Viteza maximă este limitată la 155 mile/oră (cca 249 km/h). Sub capotă se află versiunea elaborată expres a motorului cu 4 cilindri din familia Drive-E.

Pentru Polestar a fost luat ca bază motorul de serie, de 2 litri Drive-E, din dotarea modelelor V60 și S60, plus un turbocompresor mai mare, un compresor, noi tije de legătură, noi arbori cu came, o nouă admisie de aer și o pompă de combustibil mai puternică, care corespunde acestui motor. Motorul este combinat cu sistemul de tracțiune integrală BorgWarner și transmisia automată, perfectată de specialiștii Polestar Geartronic.

Plus la cele menționate, experții Polestar au micșorat greutatea automobilului. Volvo S60 și V60 Polestar cântăresc cu 53 lbs(cca 24 kg) mai puțin pe axa din față și cu 44 lbs (cca 20 kg) în întregime, comparativ cu automobilele din anii precedenți.

Ambele modele sunt întruchiparea globalizării brandului Polestar.

Primele vehicule Polestar, admise pentru exploatare pe drumurile comune, au apărut în a. 2014 și erau accesibile doar în unele țări. Astăzi Polestar își extinde geografia de la 13 la 47 țări*. Mai mult, compania dublează producerea de la 750 la 1500 automobile/an.

Cca 200 de automobile sunt predestinate piețelor Americii de Sud și de Nord.

Ambele mașini au moștenit elemente ale noului vehicul de curse Volvo S60 Polestar TC1 – cu care piloții echipei Polestar Cyan Racing participă la campionatele mondiale FIA WTCC. Noile automobile civice vor avea același șasiu și motor, ca și cele de curse. Ele sunt create în cadrul aceleiași filozofii, de care s-au condus autorii mașinii pentru WTCC.

Automobilele sunt dotate cu motoare în patru cilindri Drive-E – de doi litri, cu turbocompresor și compresor pentru Volvo S60 șiV60 Polestar dezvoltă 362 c.p.(standardSAE) și347 picioare-lire sterline(clasificarea SUA).

În pofida puterii crescute a motorului, consumul de combustibil și emanările corespunt întru totul cerințelor Agenției pentru protecția mediului din SUA: 20 mile pe galon în oraș(11,8 lla100 km) și27 mile pe galon în extravilan (8,7 l la100 km). În regim mixt consumul e de 23 mile pe galon(10,2 l la100 km). Este încă o dovadă a eficienței motoarelor Volvo Drive-E.

Parțial, creșterea parametrilor de putere și în special îmbunătățirea controlului asupra vehiculului, comparativ cu cele din anul precedent, se datorează distribuției optimizate a greutății.

Dintre alte elemente din dotarea noilor modele vom menționa jantele din aliaj ușor de 20 inch, servodirecția electrică, calibrată de specialiștii Polestar și noile discuri de frână cu diametrul de 371 mm.

Puteți lua cunoștință de modelele Volvo S60 și V60 Polestar pe site-ul: http://www.volvocars.com/us and https://www.polestar.com/us/

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?