X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Inițiativă de restaurare a turnului de apă din Drochia (FOTO)

5 dec. 2016,, 15:45   Societate
4155 0

Foto: facebook.com

Un grup de tineri au venit cu inițiativa restaurării Turnului de apă din orașul Drochia.


Aceștia preconizează să-l repare și să-l valorifice drept centru turistic informativ pentru întregul raion, informează NOI.md.

Despre inițiativa tinerilor a anunțat șeful Agenției de Inspectare și Restaurare a Monumentelor, Ion Ștefăniță. Sursa citată și-a anunțat și susținerea față de inițiativă, deoarece se dorește „scoaterea din abandon a acestui monument de istorie și arhitectură, valorificarea lui ca parte a infrastructurii turistice din Republica Moldova”.

„Proiectul poate deveni o realitate prin implicarea tuturor cu spirit civic proactiv, a administrației publice locale, agenților economici din industria turismului și nu numai. În scurt timp, va fi elaborat un plan de acțiuni pentru elaborarea documentației de proiect, coordonare și avizare, executarea lucrărilor de restaurare-reabilitare, iluminat artistic nocturn, valorificarea spațiului pentru amenajarea unui centru turistic informativ în orașul Drochia”, a menționat Ion Ștefăniță.

Turnul de apă face parte din Complexul edilitar „Stația de cale ferată”, datat cu sfîrșitul secolului al XIX-lea, monument de istorie și arhitectură de categorie națională, inclus în Registrul monumentelor din Republica Moldova.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?