Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Premierul Franței va candida la alegerile prezidențiale

5 dec. 2016,, 13:20   Externe
1795 0
Premierul Franței va candida la alegerile prezidențiale.
Foto: libertatea.ro

Premierul francez Manuel Valls urmează să își anunțe candidatura la alegerile prezidențiale din Franța, care se vor desfășura în primăvara anului viitor.


Totodată, potrivit presei fraceze, Valls ar urma să-și anunțe demisia din funcția de premier, pentru a se ocupa de campanie, relatează The Guardian.

Actualul premier socialist al Franței a anunțat că va susține în această seară o conferință de presă, în cadrul căreia este așteptat să facă anunțul că va candida la alegerile prezidențiale. Intenția acestuia vine după ce președintele Francois Hollande a anunțat că nu se va înscrie în cursa electorală pentru a obține un al doilea mandat la conducerea Franței, gest fără precedent pentru un președinte în exercițiu.

Totodată, presa franceză scrie că Manuel Valls ar urma să își anunțe edmisia pentru a se ocupa de campanie. Nu sînt însă prea multe detalii, însă probabil premierul francez va oferi detalii în cadrul conferinței de presă programate la ora 19.30 – ora Romîniei.

În acest caz, actualul premier socialist se va lupta pentru cea mai importantă poziţie cu popularul Francois Fillon şi cu eurosceptica Marine Le Pen de la Frontul Naţional, transmite Reuters.

Anunţul premierului vine după finalizarea alegerilor primare ale dreptei franceze, care l-au declarat cîştigător pe Francois Fillon. Socialiştii francezi vor organiza în luna ianuarie alegerile primare pentru a-şi desemna prezidenţiabilul.
Alegerile prezidenţiale din Franța vor avea loc în două tururi separate, programate pentru aprilie şi mai 2017.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?