Eurovision stiri: 525
Cazul Filat stiri: 350
Transnistria stiri: 1433
Preşedintele stiri: 4022

Locul în care a COPILĂRIT Iisus a fost descoperit (FOTO)

6 dec. 2016,, 01:00   Externe
4449 0

Найден дом детства Христа (ФОТО)
Foto: evz.ro

Mulți creștini sînt curioși să afle modul și locul în care a trăit Iisus și în care a copilărit.


Iată că arheologul britanic Ken Dark a descoperit o casă modestă din piatră şi mortar, amplasată pe mijlocul unui deal, înconjurată de două morminte şi o biserică și presupune că aceasta este casa în care a copilărit Iisus.

Începînd cu anul 2006, dr. Ken Dark a încercat să identifice în localitatea Nazareth din nordul Israelului, casa în care Fecioara Maria și Iosif l-ar fi crescut pe Fiul lui Dumnezeu, iar rezultatul căutărilor sale a fost publicat în prestigioasa revistă „Biblical Archaeological Review”.

Casa lui Iisus a fost localizată de arheologul britanic sub clădirea Mănăstirii „Surorile Nazarethului”, în imediata vecinătate a Bisericii „Buna Vestire”. Locuința este identică majorității locuințelor de la începutul secolului I, săpată în calcar, cu mai multe camere și cu scară interioară. Ce este cu adevărat surprinzător este că una dintre uși a reușit să „supraviețuiască” veacurilor, la fel cum s-a întîmplat și cu o parte a podelei din cretă.

„De remarcat sînt eforturile făcute de înaintași pentru protejarea acestei cladiri, ea fiind acoperită de pivnițele boltite a două biserici, una bizantină și alta cruciată. Atît mormintele din acele pivnițe, cît și casa au fost decorate cu mozaic bizantin, putîndu-se concluziona că aceste locuri au avut o importanță deosebită, fiind chiar locuri de pelerinaj. Este aceasta casa în care a crescut Iisus? Este imposibil să afirmi asta cu siguranță, din punct de vedere arheologic. Pe de altă parte, judecînd tot științific, nu există niciun motiv pentru care această locuință să nu fie luată în seamă”, notează dr. Dark în articolul său.

Proba cea mai puternică adusă în susținerea ideii că în această casă a copilărit Iisus este reprezentată de textul unui pelerin creștin – „De Sanctis Locus” -, care relatează calatoria sa către Nazaret și discuția purtată cu un episcop, care îi vorbește despre „o biserică așezată pe locul în care odată a fost casa în care Domnul a fost hrănit în copilărie”. În text sînt descrise două biserici din Nazareth, una putînd fi clar identificată ca fiind Biserica „Bunei Vestiri”. „Cealaltă biserică a fost construită în apropiere, iar sub o boltă, între două morminte, se află casa în care a fost crescut Iisus”, se mai notează în textul pelerinului.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?