Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Moldova și China vor semna un Acord de Liber Schimb

5 dec. 2016,, 12:00   Politică
2267 0
Moldova și China vor semna un Acord de Liber Schimb
Foto: psdm.md

Moldova și China intenționează să semneze Acordul de Liber Schimb, relatează NOI.md.


Potrivit comunicatului Ministerului Economiei, în cadrul ședinței Comisiei moldo-chineze de cooperare comercial-economice, care s-a desfășurat la Chișinău, părțile au semnat Memorandumul privind lansarea studiului de fezabilitatea comun privind negocierile pe marginea Acordului de liber schimb intre Moldova și China.

În finalul discuțiilor părțile au mai semnat un șir de protocoale de intenții privind organizarea proiectelor bilaterale în domeniul infrastructurii rutiere, cel inovațional, energetic etc.

În ansamblu, în cadrul ședinței Comisiei moldo-chineze de cooperare comercial-economice a fost discutată dezvoltarea relațiilor bilaterale între Moldova și China.

Copreședintele Comisiei din partea Moldovei, viceministrul Economiei, Vitalie Iurcu, a reiterat interesul autorităților moldovenești pentru dezvoltarea relațiilor comercial-economice dintre două state în domenii strategice, cum ar fi infrastructura drumurilor, tehnologiile informaționale, domeniul energetic, agroalimentar, în special, privind exportul de vinuri moldovenești pe piaţa Chinei. El a mai menționat importanța realizării unor proiecte investiționale noi cu participarea companiilor moldovenești și chineze.

În cadrul ședinței partea moldovenească a încurajat companiile chineze să participe la inițierea unor proiecte investiționale în țara noastră, valorificînd oportunitățile oferite prin intermediul Parcurilor Industriale și Zonelor Economice Libere. În acest context a fost menționat Forumul de afaceri moldo-chinez, organizat la 1 decembrie curent, la Chișinău, care a constituit o platformă eficientă în această direcție.

Următoarea ședință a Comisiei moldo-chineze de cooperare comercial-economice va avea loc în 2017 la Beijing.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?