Criza energetică stiri: 1772
Cutremure stiri: 387
Eurovision stiri: 424

Moldova în așteptarea Vernisajului Magic al Vinului

4 dec. 2016,, 17:00   Societate
3479 0
Moldova în așteptarea Vernisajului Magic al Vinului
Foto: noi.md

La 15 decembrie în Moldova va avea loc Vernisajul Vinului, ediția a XI-a, care va întruni toți amatorii de vinuri de calitate la tradiționalul eveniment de iarnă, supranumit „Vernisajul Magic”.


Vernisajul este organizat de Oficiului Național al Viei și Vinului, precum și Asociația Producătorilor și Exportatorilor de Vinuri, cu susținerea partenerului strategic - Proiectului de Competitivitate al USAID Moldova, relatează NOI.md.

Se preconizează că Vernisajul Magic al Vinului va avea loc la Palatul Republicii, într-o atmosferă artistică, cu decorațiuni teatrale, sculpturi vii, mimi și jonglori, pe notele „Spărgătorului de nuci”.

Evenimentul va propune publicului un program cultural divers și degustări cu sute de vinuri selecte caracteristice sezonului – roșii, de desert și spumante, de la companiile vinicole producătoare de vinuri de calitate premium, reunite sub brandul de țară Vinul Moldovei.

Băuturile vor fi prezentate de un număr record de 35 de companii, iar programul va include, pe lîngă degustări, sugestii de la profesioniști și ghiduri de inițiere în arta vinului.

Orice vizitator al Vernisajului Magic va putea vota pentru vinurile preferate dintre cele oferite spre degustare. Cîștigătorii votului vor fi premiați cu trofeele tradiționale ale ediției de iarnă: „Vernisajul în Roșu” și „Vernisajul Efervescent”. De asemenea, premiul „Cavalerul Vernisajului Vinului” va fi oferit unui profesionist din domeniu, pentru o contribuție semnificativă la dezvoltarea și promovarea sectorului.

Toți oaspeții vor primi cîte un pahar cu logo-ul „Wine of Moldova”, perfect pentru a descoperi și a savura corect nuanțele de gust și aromă ale vinurilor bune, precum și o broșură de degustare cu vinurile vernisate. În plus, vizitatorii vor putea procura direct de la producători vinuri la prețuri speciale, dar și să participe la concursuri cu premii.

Vernisajul Vinului este un eveniment select, dedicat promovării culturii vinului și a consumului vinului de calitate în Republica Moldova, sub egida brandului de țară „Vinul Moldovei. O legendă vie”. Evenimentul a fost organizat pentru prima dată în 2011 și are loc în mod tradițional de 2 ori pe an, în ediții de primăvară și de iarnă.

Vernisajul Vinului își propune următoarele obiective: stimularea pieței interne a vinurilor de calitate produse în Moldova, creșterea culturii de consum a vinului de calitate, precum și oferirea unei platforme de comunicare între vinificatori și consumatori, unde se lansează noi produse și trenduri de consum.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий