X 
Preşedintele stiri: 3600

Serviciile vamale al Rusiei şi Transnistriei vor face schimb de informaţii

2 dec. 2016,, 13:15   Economie
2242 2
Таможенные службы России и "ПМР" договорились об обмене информацией
Foto: dosug.md

Serviciile vamale al Rusiei şi autoproclamatei RMN au semnat "Protocolul privind organizarea schimbului de informaţii despre mărfurile şi mijloacele de transport care circulă între Federația Rusă şi Transnistria".


Potrivit site-ului Comitetului vamal al regiunii, au fost deja formate grupurile de lucru, care urmează ca în decurs de trei luni să coordoneze condiţiile tehnice şi organizaţionale pentru cooperarea informaţională. Ulterior sistemul de schimb de informaţii va fi lansat.

"Protocolul va permite înlăturarea a multe dificultăţi cu care se confruntă întreprinderile transnistrene la exportul în FR. El va contribui la simplificarea şi accelerarea procedurilor de control vamal pentru mărfurile transnistrene la trecerea frontierei graţie identificării livrărilor din RMN în volumul total al exporturilor din Moldova. Aceasta înseamnă că mărfurile noastre vor fi excluse din profilurile de risc, stabilite în privinţa producţiei moldoveneşti şi care implică controale suplimentare din partea organelor vamale", a spus preşedinta Comitetului, Svetlana Klimenkova.

Potrivit ei, documentul devine şi "instrument viabil în lupta cu reexportul ascuns".

"Mecanismele prevăzute de acest document vor permite să fie excluse schemele ilicite de livrări de produse agricole pe piaţa rusă sub formă de produse de origine transnistreană", a spus ea.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Majorarea salariilor miniștrilor pînă la 50 de mii de lei va contribui la îmbunătățirea activității Cabinetului de Miniștri?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий