Dosarul „Diaspora”: toate cererile avocaților au fost respinse

Dosarul „Diaspora”: toate cererile avocaților au fost respinse
Foto: ziarulnational.md

Judecătoria Centru a respins toate cererile de chemare în judecată depuse de avocații diasporei, notează NOI.md.


Magistratul care a examinat acest caz a calificat solicitările drept neîntemeiate, refuzînd și audierea unor martori. Avocații delegați de cetățenii moldoveni de peste hotare califică drept injustă această hotărîre și spun că o vor ataca în instanța superioară.

„Timp de cîteva ore, am audiat pîrîții și am insistat să primim răspunsuri legate de asigurarea dreptului la vot, acțiunile și competențele acestora, de care s-au eschivat la examinarea contestațiilor. Am observat justificări, dar și pasarea responsabilității pe seama normelor neclare și contradictorii din Codul electoral”, a precizat avocata Veronica Mihailov.

Aceasta spune că autoritățile așa și nu au putut spune clar de ce nu au examinat contestațiile cu privire la încălcarea dreptului la vot și de ce nu au luat hotărîri conform competenței.

Reprezentanții diasporei mai spun că au convenit cu membrii CEC să formeze un grup de lucru pentru modificarea Codului electoral, în special, în partea ce îngrădește dreptul la vot al cetățenilor de peste hotare, cum ar fi prevederea care plafonează pînă la 3000 numărul buletinelor de vot repartizate la fiecare secție de votare.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load