Un grup de experți coreeni ajută Moldova la securizarea informației

Un grup de experți coreeni ajută Moldova la securizarea informației
Кто поможет Молдове разработать систему управления информбезопасностью?
Foto: mtic.gov.md

Coreea de Sud va ajuta Moldova să dezvolte un sistem de management al securității informației, transmite NOI.md.

 
Potrivit Ministerului Tehnologiilor Informaționale și Comunicațiilor (MTIC) al Republicii Moldova, acest lucru a fost discutat în cadrul reuniunii dintre șeful acestei instituții, Vasile Botnari, cu un grup de experți sud-coreeni din cadrul Misiunii de consultanță în domeniu securității cibernetice, care își încheie activitatea în Moldova.
 
În cadrul discuțiilor ministrul le-a mulțumit experților coreeni pentru efortul depus și a confirmat interesul pentru continuarea colaborării bilaterale.
 
„Apreciem înalt suportul Guvernului Republicii Coreea pentru dezvoltarea cadrului de politici și a standardelor naționale în domeniul securității cibernetice. Sarcina următoare pe agenda MTIC este aprobarea de către Guvern a cerințelor de securitate cibernetică, iar, odată cu consolidarea cadrului instituțional în acest domeniu și implementarea normelor aprobate, considerăm că participarea experților coreeni este nespus de valoroasă”, a menționat Vasile Botnari în cadrul discuțiilor cu delegația coreeană.
 
Pe parcursul misiunii de finalizare, grupul de consultanți coreeni vor prezenta Ministerului recomandări referitoare la dezvoltarea cadrului legal și instituțional. De asemenea, în cadrul proiectului au fost organizate mai multe ateliere la care vor participa atît experți din cadrul Ministerului, cît și reprezentanți ai altor instituții implicate în procesul de implementare al Programului național privind securitatea cibernetică. 
 
Ministerul Tehnologiei Informației și Comunicațiilor și Ministerul Științei, TIC și Planificării a Republicii Coreea au semnat un acord de cooperare în 2012. Din 2012 pînă în prezent, MTIC a beneficiat de mai multe proiecte de consultanță. Totodată, MTIC a beneficiat de suportul autorităților coreene la dezvoltarea Strategiei naționale de dezvoltare a societății informaționale Moldova Digitală 2020 (2013) și a Programului național de securitate cibernetică 2015.
 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load