Sindicaliștii anunță proteste

Sindicaliștii anunță proteste
Sindicaliștii vor protesta împotriva reformei sistemului de pensii
Foto: sindicate.md

Comitetul Confederal al Confederației Naționale a Sindicatelor din Moldova (CNSM) se arată nemulțumit de termenul prea mic care le-a fost pus la dispoziție pentru a examina proiectul legii privind reforma sistemului de pensii.


Reprezentanții anunță că vor ieși la proteste, dacă autoritățile vor continua să le treacă cu vederea obiecțiile și propunerile, informează NOI.md.

„Doar două zile pentru examinarea unui proiect de reformă de asemenea anvergură sînt insuficiente, fapt ce compromite principiile unui parteneriat social corect și constructiv. Consultările publice trebuie să aibă loc într-un cerc cît mai larg de cetățeni și în termeni rezonabili”, a afirmat președintele CNSM, Oleg Budza.

Sindicaliștii ar fi prezentat un șir de propuneri anterior către autorități, dar o parte dintre ele nu au fost luate în seamă. Printre acestea se numără: majorarea vîrstei de pensionare pentru femei și bărbați, majorarea stagiului de cotizare, indexarea pensiilor în baza indicelui prețurilor de consum și doar atunci cînd acesta va depăși 2%, neinstituirea pensiei de bază și anularea suportului financiar pentru beneficiari.

Reprezentanții CNSM insistă ca obiecțiile și propunerilor să fie discutate în cadrul Comisiei naționale pentru consultări și negocieri colective.
Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load