Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

CSJ a respins recursul depus de Maia Sandu

1 dec. 2016,, 12:32   Politică
5626 23

Foto: noi.md

Curtea Supremă de Justiție a respins recursul depus de liderul PAS, Maia Sandu, pe marginea încălcărilor semnalate în timpul scrutinului prezidențial, notează NOI.md.


Printr-o decizie definitivă și irevocabilă pronunțată ieri, Curtea Supremă de Justiție a stabilit că examinarea încălcărilor dispozițiilor Constituției și ale Codului electoral din cadrul scrutinului prezidențial nu ține de competența instanțelor judecătorești, ci de competența Curții Constituționale.

Maia Sandu a anunțat că se va adresa direct Curții Constituționale în aceată problemă.

„În cadrul acestui scrutin au fost comise și admise numeroase încălcări electorale care pun sub dubiu principiul unor alegeri libere și corecte. Întrucît toate instituțiile la care ne-am adresat pînă în prezent s-au eschivat de la analizarea dovezilor relevate, vom merge la Curtea Constituțională, unde vom prezenta, cu argumente și probe, toate fraudele comise în cadrul scrutinului prezidențial și care, fără îndoială, au influențat rezultatul final și au adus "victoria" candidatului puterii”, a remarcat Sandu.

Menționăm că Maia Sandu a acționat în judecată Comisia Electorală Centrală, acuzînd instituția de încălcarea prevederilor Constituției în timpul scrutinului din 13 noiembrie. Mai exact, Sandu a cerut anularea deciziilor CEC prin care a fost recunoscută victoria lui Igor Dodon, invocînd nouă tipuri de încălcări ce i-ar fi prejudiciat rezultatul obţinut în alegeri. Curtea de Apel a dispus însă încetarea procesului, decizie pe care Sandu o califică ilegală.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?