X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

MAE al Transnistriei, din nou nemulţumit

1 dec. 2016,, 12:45   Politică
2581 2
Foto: Prospect.md

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) al autoproclamatei RMN a calificat reţinerea şi controlarea vicepreşedintei Guvernului Alevtina Slincenko la Aeroportul Chişinău, drept "o nouă măsură de presiune în privinţa unui reprezentant al conducerii RMN".


Într-o declaraţie a instituţiei în această privinţă, se menţionează "caracterul cinic şi provocator al unor asemenea acţiuni restrictive ale Poliţiei de Frontieră a RM faţă de un membru al guvernului, care a condus delegaţia observatorilor independenţi din Transnistria în cadrul şedinţei Comisiei interguvernamentale moldo-ruse, care s-a desfăşurat la Moscova".

MAE "este îngrijorat în privinţa caracterului provocator al acţiunilor părţii moldoveneşti", considerînd că "astfel de măsuri unilaterale împiedică stabilirea unei comunicări bilaterale atît în procesul de negocieri, cît şi pe alte platforme actuale". Instituţia îndeamnă Moldova "să renunţe la practica vicioasă de a face presiune asupra Transnistriei şi la toate felurile de acţiuni unilaterale care nimicesc încrederea şi care provoacă tensionare în relaţiile dintre părţi".

Ministerul de Externe intenţionează "în cel mai scurt timp să se adreseze copreşedinţilor Comisiei interguvernamentale pentru cooperare economică între RM şi FR cu solicitarea de a da o apreciere acţiunii discriminatorii a reprezentanţilor RM şi de a lua măsuri pentru a nu mai fi admise astfel de incidente pe viitor".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?