X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Curtea Constituțională, în așteptarea deciziilor instanțelor de fond

30 noi. 2016,, 16:33   Politică
5078 7

Foto: noi.md

Astăzi expiră termenul de 10 zile prevăzut de legislație pentru avizarea rezultatelor alegerilor de către Curtea Constituțională, comunică NOI.md.


Deși raportul Comisiei Electorale Centrale a fost recepționat de CCM pe 21 noiembrie curent, Curtea nu s-a pronunțat deocamdată, întrucît, potrivit legii, este obligată să aștepte hotărîrile instanțelor de fond pe marginea contestațiilor depuse.

„Potrivit legii, Curtea Constituţională confirmă sau infirmă, printr-un aviz, legalitatea alegerilor în termen de 10 zile de la primirea actelor de la Comisia Electorală Centrală, dar nu mai devreme de soluţionarea definitivă de către instanţele de judecată a contestaţiilor. Prin urmare, Curtea se va pronunța în privința confirmării/infirmării rezultatelor alegerilor prezidențiale după epuizarea tuturor litigiilor electorale aflate pe rolul instanțelor de judecată”, au precizat reprezentanții Serviciului de presă al CCM, solicitați de NOI.md.

Potrivit reprezentanților Curții, confirmarea rezultatelor alegerilor are loc în limita încălcărilor constatate de instanțele de drept comun. În baza acestor constatări, Curtea are competenţa de a stabili dacă ele au influenţat substanţial rezultatul final al alegerilor, au adăugat reprezentanții CCM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?