X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Filip, la „Euronews”: Moldova își continuă calea europeană

30 noi. 2016,, 12:29   Politică
2926 13
Filip, la „Euronews”: Moldova își continuă calea europeană
Foto: timpul.md

Într-un interviu acordat postului de televiziune „Euronews”, premierul Pavel Filip a declarat că relațiile dintre Moldova și UE au revenit la normalitate, notează Noi.md.


Acesta a remarcat în cadrul interviului că, în ciuda victoriei obținute de Igor Dodon la prezidențiale, principalele decizii le va lua în continuare Parlamentul.

„Trebuie să fac o precizare, au fost multe speculații în ultima perioadă. Republica Moldova rămîne o republică parlamentară, iar într-o țară parlamentară deciziile sînt adoptate de Parlament și implementate de Guvern, prin urmare rămînem determinați pe parcursul european”, a punctat Filip.

În contextul reluării asistenței financiare acordate de UE Moldovei, Pavel Filip a menționat că acesta este un semnal că relațiile bilaterale au revenit la normalitate.

”Am ajuns la o înțelegere cu UE în privința pachetului de asistență macro-financiară în valoare de 100 milioane de euro, iar peste cîteva zile vor fi alocate încă circa 45 mln. euro pentru realizarea programelor stabilite cu UE. Aceasta înseamnă că noi am revenit la o situație de normalitate în relațiile cu Uniunea Europeană”, a adăugat șeful executivului în interviul acordat postului „Euronews”.

Menționăm că Pavel Filip se află într-o vizită de lucru la Bruxelles, unde a avut mai multe întrevederi cu demnitarii europeni. Acesta i-a asigurat că angajamentele țării noastre în fața UE nu vor fi abandonate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?