X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Cea mai bătrînă persoană din lume împlinește 117 ani (FOTO)

30 noi. 2016,, 00:00   Externe
3178 0
Cea mai bătrînă persoană din lume împlinește 117 ani
Foto: vesti.ru

Povestea ultimei supraviețuitoare a secolului XIX.


Emma Morano, cea mai bătrînă persoană din lume, a împlinit 117 ani. Femeia, ultima supraviețuitoare a secolului XIX, își sărbătorește ziua de naștere în micul său apartament din Verbania, în partea de nord a Italiei, relatează BBC News.

Atunci cînd Emma Morano s-a născut, pe 29 noiembrie 1899, Umberto I era încă Regele Italiei. Fiat abia își deschisese porțile, iar clubul de fotbal AC Milan fusese fondată de doar cîteva săptămîni.

În mod suprinzător, femeia a reușit să ajungă la onorabila vîrstă de 117 ani. Viața ei, care s-a întins pe parcursul a trei secole, nu a fost lipsită de evenimente importante. Primul iubit al femeii a dispărut în timpul Primului Război Mondial, iar înainte de Al Doilea Război Mondial ea se despărțea de un soț abuziv.

Totodată, de-a lungul vieții, femeia și-a pierdut unicul fiu, dar a fost și nevoită să aibă o dietă bazată pe două ouă crude și un ou fiert zilnic, la care se adăuga puțină carne și foarte puține fructe și legume. A urmat acest regim timp de aproape un secol.

Emma Morano a devenit oficial cea mai bătrînă persoană din lume în acest an, după decesul lui Susannah Mushatt Jones, din luna mai. Mai mult, Emma a devenit și singura persoană în viață care s-a născut în secolul al XIX-lea.
Bătrîna recunoaște că secretul longevității sale se datorează geneticii. Mama ei a trăit 91 de ani, iar surorile sale au atins pragul de 100 de ani.

Acum, femeia a devenit un adevărat simbol al Italiei. Povestea ei de viață a inspirat un musical. Mai mult, cu ocazia aniversării sale, va fi interpretată „o călătorie muzicală pe parcursul a trei secole” la teatrul local, iar o biografie romanțată „Femeia care a văzut trei secole”. de Rene Papas, va fi prezentată în avanpremieră.

Cel mai probabil Emma nu va fi prezentă, deoarece aceasta nu a părăsit apartamentul ei de mai bine de 20 de ani. Chiar și așa, ea va fi primi cu siguranță multe urări.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?