X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Reprezentanții diasporei cer ca procesul împotriva statului să nu fie politizat

28 noi. 2016,, 11:00   Societate
3230 1
Foto: cec.md

Grupul de inițiativă care a acționat în judecată Guvernul și Comisia Electorală Centrală cere actorilor politici să nu intervină în clarificarea acestui caz, notează NOI.md.


Într-o declarație publică, reprezentanții diasporei afirmă că instanța de judecată urmează să se expună doar asupra încălcării dreptului individual la vot, indiferent de opțiunea politică a acestora. Cetățenii moldoveni de peste hotare precizează că în această cauză nu se examinează vreo chestiune legată de partide ori de interesele concurenților electorali.

„În acest moment istoric, solicităm susținerea tuturor cetățenilor din țară și de peste hotare și a întregii societăți civile din Moldova. Totodată, precizăm că procesul este al cetățenilor și pentru cetățeni, indiferent de țara de reședință sau preferințele politice ale fiecăruia. De aceea, este foarte important să-l păstrăm în afara politicului. Nu dorim politizarea acestui proces de judecată. Prin urmare, solicităm tuturor concurenților electorali și exponenților politici să se abțină de la acțiuni în legătură cu această cauză”, se arată în declarație.

Menționăm că drept temei pentru cererea de chemare în judecată a servit faptul că în ziua turului II al alegerilor prezidențiale, la mai multe secții de votare din străinătate, alegătorii nu și-au putut exercita dreptul la vot, întrucît s-au terminat buletinele.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?