Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Procurorii continuă să ceară mandate de arest în dosarul licitațiilor trucate

26 noi. 2016,, 11:55   Societate
5320 4

Procurorii continuă să ceară mandate de arest pe numele a 13 persoane implicate în dosarul licitațiilor trucate în educație
Foto: bani.md

UPDATE 11:13: Angajata unui SRL, reținută în dosarul licitațiilor trucate în sectorul educației va sta 25 de zile în Penitenciarul nr.13. Decizia a fost luată de magistrații Judecătorii Buiucani. Judecătorii urmează să se pronunțe în privința altor 10 persoane.


UPDATE 11:05 Șeful unei firme alimentare, Viorel Galașanu, reținut în dosarul licitațiilor trucate în sectorul educației va sta 30 de zile în Penitenciarul nr.13. Decizia a fost luată de magistrații Judecătorii Buiucani. Judecătorii urmează să se pronunțe în privința altor 11 persoane.

UPDATE 11:00 Persoana care a primit 30 de zile de arest la domiciliu este Maria Cușnir, contabil-șef al Direcției educație, tineret și sport al sectorului Rîșcani al capitalei.

UPDATE 10:30 Una dintre persoanele reținute în dosarul licitaților trucate a fost reținută pentru 30 de zile de arest la domiciliu. Potrivit procurorului, decizia în privința acesteia a fost luată în condițiile în care femeia are la întreținere un copil minor, scrie realitatea.md.

După ce patru persoane implicate în dosarul licitațiilor trucate în educație au primit ieri mandate preventive de arest de câte 30 de zile, procurorii continuă și astăzi să ceară mandate de arest pe numele a încă 13 persoane implicate în dosar.

Bani.md amintește că magistrații s-au expus ieri în privința șefei Direcției educație tineret și sport a sectorului Centru, Ala Vîrlan, care va sta în Penitenciarul nr. 13 din capitală timp de 30 de zile. De asemenea, magistrații Judecătoriei Buiucani au emis mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile și pentru Svetlana Balean, jurist în cadrul DETS a sectorului Botanica, dar și pentru reprezentanții a două companii, care ar fi implicate în dosar, printre care și Ghenadie Nicorici, care apare în înregistrările audio publicate de CNA.

Menționăm că în total au fost reținute 18 persoane. Potrivit procurorilor, o parte dintre bănuiţi şi-au recunoscut vina şi au dat declaraţii în privinţa altor persoane.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?