X 
Arşiţa stiri: 188
Jocurile Olimpice stiri: 147
Transnistria stiri: 1457

Poziția lui Igor Dodon referitor la cei 6 candidați la cîrma Procuraturii

25 noi. 2016,, 14:54   Politică
3031 4

Poziția lui Igor Dodon referitor la cei 6 pretendenți la cîrma Procuraturii.
Foto: noi.md

Igor Dodon este de părerea că Procuratura trebuie să organizeze un concurs repetat pentru funcția de procuror general.


Într-o postare, el susține că toţi candidaţii care pretind la postul de procuror general, într-un mod sau altul, au participat la conducerea procuraturii în ultimii ani, din care cauză, Dodon s-a expus pentru organizarea unui concurs repetat. Totodată, Igor Dodon a numit criteriile cărora trebuie să corespundă viitorul procuror general.

”Acesta trebuie să fie o persoană competentă, care nu este implicată în actele de guvernare din ultimii ani, cel puţin în ultimii 7 ani. Persoană care nu este controlată de sistemul corupt care conduce în prezent Republica Moldova”, a adăugat Dodon.

Dodon a numit această decizie drept istorică.

”Fracţiunea socialiştilor şi eu personal am votat pentru acest Proiect de Lege, fiindcă considerăm că prin acest pas va începe reforma reală în domeniul justiţiei, și în special, în domeniul procuraturii. Vom face tot posibilul ca numirea procurorului general de către Preşedintele ţării să fie primul pas spre eliberarea ţării din captivitatea în care se află în ultimii ani”, a spus el.

Precizăm, majoritatea deputaților și-au dat astăzi votul pentru operarea modificărilor, astfel încît procurorul general să fie numit de președinte la propunerea CSP, și nu de Parlament, cum prevede Legea Supremă în prezent.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumului republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав