Erdogan, amenințare fără precedent la adresa Europei

Erdogan, amenințare fără precedent la adresa Europei
Foto: vesti.ru

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a amenințat vineri că va deschide granițele și va lăsa să treacă migranții care doresc să vina în Europa, după votul din Parlamentul European care cere înghețarea negocierilor de aderare ale Turciei la UE.


"Ascultați-mă bine. Dacă mergeți mai departe, aceste granițe se vor deschide, să va intre în cap", a declarat Erdogan, într-un discurs susținut la Istanbul.

Ankara și Bruxelles au încheiat în luna martie a acestui an un pact care a permis stoparea fluxului de refugiați spre insulele grecești, potrivit Hotnews.ro.

Într-o rezoluție fără caracter constrângător adoptată cu o largă majoritate la Strasbourg, eurodeputatii au cerut joi o "înghețare temporară" a procesului de aderare demarat în 2005, din cauza represiunii "disproporționate" care a urmat loviturii ratate de stat din iulie.

Acest vot intervine într-un context de puternice tensiuni între Turcia și UE, ale căror relații, deja dificile, s-au degradat și mai mult după tentativă de puci, care a fost urmată de o epurare de o amploare inedită, care a vizat în special opozanții politici kurzi și presa critică.

În Turcia se află în prezent circa 2,7 milioane de refugiați sirieni.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load