Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Incredibil! CNA prezintă interceptările telefonice! Groaznic ce mănîncă copii

24 noi. 2016,, 16:25   Societate
6742 3

Incredibil! CNA prezintă interceptările telefonice! Groaznic ce mănîncă copii
Foto: cna.md

23 de persoane sînt bănuite într-un dosar de aranjare a unor licitaţii privind achiziţionarea produselor alimentare pentru şcoli şi grădiniţe.


Astăzi, Centrul Național Anticorupție a transmis interceptările telefonice dintre funcționarii publici și reprezentanți mai multor grădinițe. În audio reprezentanții mai multor instituții de învățămînt preșcolare își exprimă indignarea față de calitatea proastă a produselor livrate spre alimentație în grădinițele din Chișinău.

Potrivit datelor anchetei, procesul de achiziţii publice avea loc cu abateri grave de la legislaţie prin favorizarea unor agenţi economici. Schema funcţiona în felul următor: pentru semnarea contractelor de achiziţie, factorii de decizie ai direcţiilor se înţelegeau cu un grup de agenţi economici să majoreze preţurile ofertelor, astfel încât să fie desemnate câştigătoare ofertele mai scumpe. Sau, prin înţelegere prealabilă, la licitaţie participau mai mulţi operatori economici, cu diferite oferte de preţ, dar care aveau acelaşi fondator. Pentru favorizare, agenţii economici achitau funcţionarilor publici, lunar sau pentru fiecare licitaţie în parte, anumite sume de bani.

Convorbirea integrală poate fi vizualizată mai jos



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?