Autorul "celei mai bune idei inovaţionale" ar putea cîştiga 1 milion de lei

Autorul "celei mai bune idei inovaţionale" ar putea cîştiga 1 milion de lei
Автор "Лучшей инновационной идеи" может выиграть миллион леев
Foto: vfocuse.md

Organizaţia pentru Dezvoltarea sectorului întreprinderilor mici şi mijlocii (ODIMM), Agenţia pentru Inovare şi Transfer Tehnologic (AITT), Academia de Ştiinţe a Moldovei (AŞM) şi Agenţia de Stat pentru Proprietatea Intelectuală (AGEPI) organizează concursul "Cea mai bună idee inovaţională".


Surse din cadrul ODIMM au relatat că scopul concursului este de a susţine şi promova ideile tinerilor care doresc să-şi deschidă propria afacere, astfel contribuind la dezvoltarea social-economică a ţării, precum şi la identificarea celei mai viabile idei de afacere în domeniul inovaţiilor.

Concursul este deschis pentru participarea tinerilor cu vîrste cuprinse între 18-35 ani, care au o idee inovaţională de afaceri şi doresc să iniţieze sau să dezvolte propria afacere în următoarele domenii: materiale, tehnologii şi produse inovative; tehnologii informaţionale; eficienţa energetică şi valorificarea surselor de energie regenerabilă; biomedicina şi sănătate; biotehnologii şi industria alimentară.

Concursul include trei etape: prezentarea de către participant a ideii de afacere în faţa comisiei de experţi; evaluarea dosarelor depuse; ceremonia de premiere. Participanţii trebuie să prezinte acte oficiale sau alte dovezi care să demonstreze veridicitatea informaţiilor în concurs.

Cîştigătorul va obţine premiul de 10 mii de lei şi va fi înscris automat în concursul proiectelor de transfer tehnologic, obţinînd şansa de a primi finanţare de 1 milion de lei pentru implementarea ideii inovaţionale de afacere. Pentru locul doi se va acorda un premiu de 7 mii lei, pentru locul trei – 5 mii de lei, pentru locul patru – 2 mii de lei.

Dosarele de participare se vor depune personal sau pe adresa de email concurs@aitt.md.

 
Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load