Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Circa 200 de protestatari i-au cerut premierului May să activeze procedura de ieșire a țării din UE

24 noi. 2016,, 00:00   Externe
3922 1

Сторонники Brexit требуют ускорить процесс выхода страны из ЕС
Foto: ria.ru

Circa 200 de susținători ai Brexitului s-au adunat miercuri în fața parlamentului din Londra pentru a-i cere premierului Theresa May să declanșeze procedura ieșirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, relatează AFP.


La referendumul din 23 iunie, 51,9% — 17,4 milioane de britanici — au votat pentru ieșirea țării din UE, în timp ce 48,1% — 16,1 milioane de britanici — au votat pentru rămânerea Regatului Unit în blocul comunitar.

Fluturînd steaguri britanice, protestatarii au scandat în fața parlamentului "Brexit înseamnă Brexit, afară, afară, afară' și 'UE, nu mulțumesc'.

'Sîntem aici pentru a le reaminti reprezentanților noștri faptul că țara a votat să iasă din UE. Mergeți mai departe', a declarat Nigel Birrell, un susținător al Brexitului.

Premierul Theresa May a declarat că va începe discuțiile privind ieșirea țării din UE până la sfîrșitul lunii martie, însă Curtea Supremă urmează să decidă luna viitoare în legătură cu un recurs al guvernului dacă acesta trebuie să obțină în prealabil acordul parlamentului înainte de invocarea Articolului 50.

O altă susținătoare a Brexitului a declarat în fața parlamentului că ea crede că 'ei doar pun o mulțime de obstacole în acest moment. Cred că trebuie să ieșim' din UE, a declarat ea pentru Reuters.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?