Moldova a coborît o poziţie în dezvoltarea comunicaţiilor informaţionale

Moldova a coborît o poziţie în dezvoltarea comunicaţiilor informaţionale
Молдова опустилась на одну позицию по развитию информационно-коммуникационных технологий
Foto: skoltech.ru

Republica Moldova ocupă locul 68 din 175 de ţări în clasamentul dezvoltării comunicaţiilor informaţionale în anul 2016 şi a coborît o poziţie faţă de anul trecut.


Potrivit raportului "Indicele dezvoltării comunicaţiilor informaţionale în lume", realizat de Uniunea Internaţională pentru Telecomunicaţii (UIT), Moldova a obţinut 5,75 puncte şi s-a plasat între Republica Dominicană şi Trinidad şi Tobago.

Printre ţările CSI, Moldova se află pe locul cinci, după Belarus, Rusia, Kazahstan şi Azerbaidjan. În acelaşi timp, în republică este cea mai mare viteză la Internet – peste 30 Mbit/s.

România şi Ucraina s-au clasat pe locurile 60 şi, respectiv, 76.

Clasamentul este condus al doilea an consecutiv de Coreea, urmată de Islanda şi Danemarca. La coadă se află Guineea-Bissau, Chad şi Nigeria.

Potrivit datelor ONU, pînă la sfîrşitul anului 2016, 95% din populaţia lumii va fi acoperită cu semnal celular mobil, iar peste 47% din populaţie este deja conectată la Internet.

Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor este un organism specializat al ONU, în cadrul căreia guvernele şi sectorul privat realizează coordonarea la nivel global a serviciilor de reţele de telecomunicaţii. Instituţia a fost fondată la Paris în 1865.


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load