X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Avocații lui Platon, mirați de persoane noi în instanță

23 noi. 2016,, 16:45   Societate
3266 0
Адвокаты Платона удивлены новыми лицами в суде
Foto: realitatea.md

Prima ședință de judecată, după deferirea materialelor în dosarul lui Platon, a fost amînată la cererea avocaților suspectului.


Reprezentanți apărării lui Veaceslav Platon au solicitat judecătorilor termenul de pînă la 24 noiembrie, miazăzi, pentru a se obișnui cu materialele dosarului, relatează NOI.md.

În cadrul ședinței preliminare în dosarul lui Platon „apărători omului de afaceri și-au exprimat nedumerirea în legătură cu apariția magistraților care nu au fost anterior implicați în procesul judiciar. „Astăzi am văzut persoane noi în colegiul de judecători, implicați în proces accidental. Clientul meu a fost revoltat de modul în care a fost numit actualul colegiu și va insista asupra scoaterii acestor judecători. De asemenea, ne propunem să aflăm motivele pentru care judecătorii care au lucrat la acest proces înainte au fost recuzați fără știrea noastră”, a declarat avocatul Eduard Rudenco.

El a adăugat că în etapa de examinare în esență a dosarului lui Platon interesele sale în instanță va fi reprezentate de șapte judecători. „Am cerut judecătorilor să ne dea mai mult timp pentru a lua cunoștință cu materialele dosarului. Audierile vor continua joi, 24 noiembrie, la ora 12:00. În primul rînd, așteptăm să fie studiată cererea noastră privind schimbarea măsuri de reprimare a pîrîtului și recursul împotriva prelungirii arestului preventiv”, a menționat Rudenco.

Reamintim că Veaceslav Platon a fost anunțat în căutare internațională la 25 iulie în baza mărturiilor depuse de primarul Orheiului, Ilan Șor. În aceeași seară Platon a fost reținut la Kiev de către angajații Serviciului de Securitate al Ucrainei. În noaptea spre 30 august omul de afaceri el a fost extrădat în Moldova.

După sosirea lui Platon la Chișinău, Judecătoria Buiucani a prelungit de trei ori mandatul de arest preventiv – pe 1, 24 septembrie și pe 22 octombrie. Avocații suspectului au depus recursuri la Curtea de Apel, însă de fiecare dată ea le-a respins.

La 18 noiembrie procurorii au pus sechestru pe proprietatea lui Platon, acțiunile sale în companiile rezidente și conturile bancare în sumă de 700 de milioane de lei. Dacă va fi găsit vinovat, omul de afaceri riscă pînă la 15 ani de închisoare pentru escrocherie și 10 ani - pentru spălare de bani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?