X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

La Chişinău va fi lansată săptămîna „Moldova Eco Energetică”

23 noi. 2016,, 12:41   Business
2896 2
Foto: biomasa.aee.md

Săptămîna "Moldova Eco Energetică" ediţia 2016 va începe la 28 noiembrie şi se va finaliza la 2 decembrie, cu ceremonia de premiere a autorilor celor mai bune iniţiative în sectorul energiei regenerabile şi eficienţei energetice.


Evenimentul este organizat de Agenţia pentru Eficienţă Energetică, în colaborare cu Proiectul Energie şi Biomasă şi cu suportul financiar al Uniunii Europene.

Surse din cadrul Agenţiei pentru Eficienţă Energetică au relatat că evenimentul se va desfăşura pe teritoriul CIE „Moldexpo”. La ceremonia de deschidere vor fi prezentate preocupările principale ale statului în domeniul energiei şi va fi prezentat Planul naţional de acţiuni în domeniul eficienţei energetice.

La ceremonie vor participa prim-ministrul Pavel Filip, şeful Delegaţiei UE în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, coordonatoarea rezidentă ONU şi reprezentanta permanentă PNUD în Moldova, Dafina Gherceva.

A doua zi vor avea loc discuţii asupra strategiei autonomiei energiei locale. Oaspeţii vor lua cunoştinţă de experienţa altor ţări în ceea ce priveşte aplicarea tehnologiilor de eficienţă energetică. Va fi publicată cercetarea cu privire la potenţialul Moldovei în utilizarea biogazului.

Pe 30 noiembrie, participanţii la concurs își vor prezenta proiectele investitorilor potenţiali şi partenerilor de dezvoltare, iar la 2 decembrie vor fi premiaţi în cadrul unei ceremonii oficiale. În această zi vor fi prezentate şi alte proiecte în domeniul energiei regenerabile, care, de asemenea, sînt destinate finanţării.

Reprezentanţii autorităţilor centrale vor prezenta pe 1 decembrie instrumentele pentru promovarea eficienţei energetice şi a surselor de energie regenerabile, care sînt prevăzute în legislaţia Republicii Moldova. Partenerii de dezvoltare vor propune numeroase proiecte care necesită a fi implementate în viitor. Concursul naţional "Moldova Eco Energetică" a fost lansat în anul 2012. La primele patru ediţii au participat 200 de proiecte de eficienţă energetică şi surse de energie regenerabilă, dintre care 55 au fost premiate.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?