Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Republicanii britanici solicită abolirea monarhiei. Ce i-a enervat

22 noi. 2016,, 21:00   Externe
2179 0
Republicanii britanici solicită abolirea monarhiei. Ce i-a enervat
Foto: mastertrip.ru

O nouă campanie împotriva abolirii monarhiei britanice a fost înfiinţată de republicani după relevarea faptului că bugetul familiei regale, finanţat din fondurile contribuabilor,


a fost mărit pentru a susţine finanţarea proiectului de renovare a Palatului Buckingham, informează The Guardian, citat de mediafax.ro.

Guvernul a aprobat creşterea subvenţiilor regale pentru a acoperi o parte din costul de peste 400 de milioane de euro a proiectului de recondiţionare a Palatului Buckingham.
Finanţarea proiectului de renovare a fost aprobată de premierul britanic, cancelarul şi de trezorierul regal, care împreună administreză suma de bani care este oferită cheltuielilor familiei britanice, din fondurile publice.

Conform raportului ce solicita finanţarea renovării palatului, clădirea "necesită renovarea masivă pentru a evita pericole reale ale unei catastrofe provocate de incendierea sau inundaţia acesteia". O parte din instalaţiile termale, electrice şi de încălzire ale Palatului Buckingham nu au mai fost schimbate de la finalul celui de-al Doilea Război Mondial.

Susţinătorii republicani ai campaniei de abolire a monarhiei au afirmat că această acţiune "reprezintă o insultă supremă" şi solicită ca regina să fie privată de subvenţiile finanţate din banii contribuabililor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?