X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Tîrgul „Covorul dorului” revine cu o nouă ediție (VIDEO)

22 noi. 2016,, 10:15   Societate
3017 0

Foto: facebook.com

Cea de-a III-a ediție a Tîrgului Național „Covorul dorului” se va desfășura în incinta Palatului Național „Nicolae Sulac” pe 4 decembrie curent.


Publicul va putea admira cele mai vechi covoare ale neamului moldovenesc păstrate pînă în prezent și se va putea delecta cu muzică bună, transmite NOI.md.

Ca și la edițiile precedente, tîrgul va fi structurat pe mai multe compartimente: „Covorul tradiție”, unde vor fi expuse scoarțe moldovenești din colecțiile muzeelor publice; „Covorul continuitate” va cuprinde o expoziție cu vînzare ale covoarelor realizate de către meșterițele Centrului „Artă rustică”.
La eveniment va fi prezent și „Covorul oaspete”, care de data aceasta vine din Bulgaria. Unul dintre partenerii evenimentului își va expune propria colecție de covoare în compartimentul „Covorul mecena”. „Covorul surpriză” din anul curent va cuprinde covoare din colecția Castelului Mimi, care vor fi expuse în fața publicului larg pentru prima dată.

Muzica bună va fi asigurată de interpreții Cornelia și Marcel Ștefăneț, Nătălița Munteanu, Edgar și Veaceslav Ștefăneț, Geta Burlacu, Ansamblul „Romanița”, Ansamblul de Cîntece și Dansuri Populare „Rodoliubie” și „Cadînja”.

Cei prezenți la Tîrg vor putea participa la diverse ateliere de creație, vor avea ocazia să procure cadouri de la Iarmarocul meșterilor populari și, desigur, să guste din bucatele tradiționale moldovenești.

Tîrgul „Covorul dorului” va avea loc între orele 11.00 și 18.30.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?