COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Rusia a redus livrările de gaz în Moldova

Rusia a redus livrările de gaz în Moldova
Россия сократила поставки газа в Молдову
Foto: russkaya-moldova.ru

Livrările de gaz din Rusia în Moldova s-au redus, comunică NOI.md.


Potrivit datelor „Gazprom”-ului, în particular, în ianuarie-septembrie 2016, în comparaţie cu perioada de referinţă a anului 2015, holdingul rus de gaze a livrat în Moldova, inclusiv în regiunea ei transnistreană, circa 1 mild. 977 mil. m.cubi de gaz natural sau aproximativ cu 3,2% mai puţin decît în perioada respectivă a anului trecut, cînd Moldova a primit de la „Gazprom” 2 mild. 042 mil. m. cubi de combustibil „albastru”.

Trebuie menţionat că, potrivit datelor Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică, Moldova, fără datele Transnistriei, în 9 luni ale anului 2016 a redus volumul achiziţiilor de gaz natural în expresie fizică cu 6% - pînă la 637 mil. m. cubi.

Potrivit datelor „Gazprom”-ului, în anul 2015 holdingul rus de gaze a livrat Moldovei (inclusiv Transnistria) circa 2 mild. 925 mil.m. cubi de gaz natural, ceea ce este cu 4% mai mult decît în anul 2014. În acelaşi timp, conform datelor ANRE, Moldova (fără Transnistria) în 2015 a redus volumul gazului natural achiziţionat în expresie fizică cu 4,3% -pînă la 1 mild. 007,4 mil.m. cubi.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load